Vastgoed kopen in Spanje tijdens een reisverbod

Je bekijkt nu Vastgoed kopen in Spanje tijdens een reisverbod

Herken je dit: je had het fantastische plan om dit jaar een leuk appartement, huis of villa te kopen in het zonnige Spanje. Je plande leuke tripjes om te verkennen en woningen te bekijken. En toen: reisverbod door Corona.

Wat nu?

België heeft een ‘reisverbod’ en heeft dit – tegen het advies van Europa in – stilzwijgend verlengd tot 19 april 2021. Nederland raadt alle reizen al even af en heeft daarvoor een negatief reisadvies afgekondigd tot 15 april 2021.

Vooral de Belgische regeling doet soms wenkbrauwen fronsen: je verplaatsen naar het buitenland voor herstellingen aan een voertuig zijn toegelaten als ‘essentieel’, maar een tweede woning bezoeken of controleren op schade is dan weer niet-essentieel en niet-toegelaten.

Een bezichtingstrip voor de aankoop van vastgoed wordt theoretisch gezien ook beschouwd als niet-essentieel en is derhalve (volgens de Belgische regels) verboden.

Gelukkig zijn veel Belgische en Nederlandse makelaars mee op de kar gesprongen van de virtuele bezichtigingen: in een live of opgenomen videogesprek kan je mogelijke eigendommen bekijken tot in de kleinste hoekjes. Ook de WIS Gekeurde makelaars helpen je graag verder met een virtueel bezoek aan een bepaald vastgoed…

Wil je meer info over betrouwbare makelaars in Spanje? Gebruik onze zoekfunctie of contacteer ons voor een aangeraden makelaar in de regio van jouw keuze.